Foutieve ritregistratie & camerabeelden KLPD

De Belastingdienst gebruikt steeds vaker camerabeelden van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) voor het controleren van de ritregistratie en het aantonen van onrechtmatig gebruik van een “Verklaring geen privégebruik”.

Camerabeelden KLPD

Uit gegevens van het ministerie van financiën blijkt dat er een convenant bestaat tussen de KLPD en de belastingdienst. Hierin is vastgelegd dat de belastingdienst kan beschikken over camerabeelden die de KLPD verzamelt met behulp van cameraopstellingen op de belangrijkste snelwegen. Hierbij gaat het om ANPR-camera’s met automatische nummerplaatherkenning waarover de belastingdienst zelf ook beschikt. Deze worden meestal in een mobiele opstelling gebruikt voor controle op openstaande belastingschulden. Jaarlijks worden hiermee miljoenen kentekens gecontroleerd.

Foutieve ritregistratie

Dit betekent dat de Belastingdienst gegevens van u verzamelt van wellicht meerdere momenten in meerdere jaren. Als u een rittenregistratie moet voorleggen bij de belastingdienst is het daarom van groot belang dat dit juist gebeurt. Mocht dit niet het geval zijn en er is aantoonbaar bewijs dat uw ritregistratie niet klopt, is een fikse boete het gevolg.

Makkelijk een ritregistratie bijhouden

Als u kiest voor gemak en volledigheid, kiest u voor een rittenregistratiesysteem. Dit ritregistratiesysteem registreert alle gereden ritten automatisch, wat betekent dat u hier niets voor hoeft uit te voeren. Het ritregistratiesysteem wordt eenmalig in de auto geplaatst en houdt vervolgens alles voor u bij. Het enige wat u hoeft te doen, is inloggen op uw online account en de registratie te bekijken en te exporteren naar bijvoorbeeld Excel. Zo heeft u in een handomdraai een kloppende rittenregistratie die ook nog een voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Bekijk hier het ritregistratiesysteem van TrackJack.